Kreativ rörlig producent samt mångsidig redaktör till OTW Göteborg

Av: OTW

08 januari 2018

OTW är Nordens ledande contentbyrå med huvudkontor i Stockholm samt byråkontor i Göteborg och Malmö. I Göteborg öppnade vi upp portarna 2015 och har sedan dess hunnit bli 16 fasta medarbetare. Nu vill vi bli fler.

Den stora tillväxten har skett genom contentuppdrag med stort fokus på rörligt och digitalt åt bland andra Volvo Cars, Getinge, Göteborg Stad, HSB och flera av varumärkena inom Volvokoncernen. Vi har även sedan 2016 producerat exempelvis GP Ekonomi & Karriär åt Göteborgs-Posten.
Vi söker nu två nya medarbetare.

 

Mångsidig redaktör – vikariat

Vi söker en vikarie som projektleder och redaktörar ett större magasinsprojekt med omfattande utgivning. Det gäller att hålla koll på olika editioner och att planera flera produktioner samtidigt. Utmaningen passar dig som har redaktörserfarenhet av magasin, gärna från området Hem och Bostad. Du kommer att jobba i ett team med en formgivare och ha viss tid till att skriva själv, men huvuduppgiften är att säkerställa produktionerna från ax till limpa.

Egenskaper och utbildning:

 • Journalistisk utbildning eller flerårig journalistisk erfarenhet.
 • Erfarenhet av magasinsutgivning
 • Duktig skribent, stark redaktionell känsla
 • Ordningssinne och en orädd administratör
 • Vana av att hantera frilansrelationer och budget.

Uppdraget är ett föräldravikariat med start i februari. Primärt sträcker det sig till oktober 2018.

 

Kreativ producent

Du är den kreativa och planerande kraften i något av alla våra rörliga projekt. Du skriver manus, planerar för och håller i inspelning, eller leder post-produktionen. Du kommer att ha tät kontakt med kund samt kundansvarig på OTW under processens gång. De små projekten projektleder du själv, därför är det viktigt att du kan sätta dig in i budget och sköta planeringen av hela processen. Vi producerar alltifrån reality till påkostade varumärkesfilmer, vi tror att vår nya medarbetare har stor rutin och drivs, precis som vi, av att hitta nya kreativa lösningar i det rörliga berättandet.

Egenskaper och utbildning:

 • Relevant utbildning eller yrkeslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att skriva manus och hålla i inspelningar
 • Flerårig erfarenhet av att ansvara för produktion från idé till leverans
 • Ordning och reda, kan projektleda egna projekt
 • Vilja att utveckla och hitta nya arbetssätt
 • Kreativ, stabil, social och trygg, energispridare
 • Meriterande om du även kan redigera och fotografera

Vi matchar olika producenter mot olika projekt, därför kan det både röra sig om anställning eller frilansuppdrag. Vi ser gärna att du anger vilket du främst är intresserad av. Vi söker även olika profiler, oavsett om drivs du av kreativa kickar eller stilistisk perfektion så är det en fördel att vi vet ungefär vem du är redan från hallå.

Skicka din ansökan och CV till jagvillbliotware@otw.se med ärenderaden OTW GÖTEBORG samt titeln på det jobb du söker, dvs PRODUCENT eller REDAKTÖR. Intervjuer sker löpande men vi behöver ha din ansökan senast 22 januari.

Frågor om tjänsterna besvaras av Rasmus Winther rasmus.winther@otw.se

 

OTW är ett helägt dotterbolag till Aller Media AB och en del av det nordiska byrånätverket Ahead Group. OTW är Skandinaviens mest prisbelönta contentbyrå och ligger bakom många av branschens mest spännande contentprojekt.