Mobiltelefonen kopplar upp våra saker

Ända sedan 1999, då Kevin Ashton myntade uttrycket, har “the internet of things” varit något man talat om.  Men först nu, över ett decennium senare, har mobiltelefonutvecklingen gjort att teorierna börjar omvandlas till något som faktiskt syns i vår vardag.
 
“The internet of things” bygger på idén att fysiska vardagsföremål kan vara uppkopplade, och kommunicera med såväl internet som med varandra. Genom sensorer ska objekten omkring oss få digitala röster, kopplas samman och få nya smarta funktioner.

Se världen genom Googles ögon

Google har i dagarna presenterat "Project Glass", en prototyp för att se hur redo allmänheten är för "augmented reality". I videon nedan får man en vision av hur de tänker sig framtiden med Project glass.

Är AR det nya QR?

Under 2011 fick vi uppleva en invasion av svartvita kvadratiska krumelurer som uppmanade oss att "scanna koden för att se filmen!".
På stortavlor och i tidningar har QR-koden blivit mer eller mindre ett obligatoriskt inslag med syfte att driva trafik till en webbplats eller att berika annonsen med till exempel rörlig bild.

Hej, du använder en gammalmodig webbläsare som inte klarar av att visa moderna webbplatser. Kom ikapp verkligheten med en ny webbläsare som till exempel