Nu är det fanimej sommar på gång ändå. Till slut. Så här i halvtid springer vi på OTW mot hängmattan med luft i våra steg. Vilket år det varit!

Vi vann mest på Swedish Content Awards för sjätte året i rad. Vi har skapat fantastiska projekt med våra kunder och vi har en ny strategi redo att rulla ut i höst (återigen tänker vi slå världen med häpnad).

Förra veckan besökte jag Cannes Lions för första gången. Kul att se att svenska kreatörer håller hög klass i tävlingen även om svenska byråer inte tog storslam i år.

Vi har aldrig tävlat i Cannes Lions. Det är dyrt och har verkat krångligt. Men där och då bestämde jag mig för att vi ska tävla nästa år. Hur svårt kan det vara att vinna ett Lejon? For the win.

Fidgetspinners

Såg du den trenden komma? Inte jag. De har ju någon sorts terapeutiskt rogivande effekt men de kräver ju exakt noll skills att manövrera.

Mina söner har gått all in och håller på att fylla hemmet med de snurrande prylarna. Tips till alla föräldrar: en fidgetspinner kostar 149 kr i butik men bara 9 kr på Wish.com.

Eller ännu bättre, knäck kidsen och bygg om din gamla takfläkt (du vet den du hade i din första lägenhet):

Eller så håller man ut, gissar att trenden är över innan sommarlovet är slut. Vad blir nästa grej? Mina spaningar lutar åt att det här tar över:

 

Almedalen! Almedalen!

Japp, vi ska dit i år igen. Jag håller ett föredrag om content, effekt och mätning  i Resumés regi tisdag morgon kl 9. Det bjuds på frukost och snack, kom förbi om du är där!

Det sägs att Löfvéns avhopp är ett tecken på att Almedalen är avtagande som fenomen. Fan tror, i år är det 4000 seminarier (rekord). Och nästa år är det supervalår så det är nog för tidigt att skriva dödsrunan för tivoli Almedalen.

Sommardrömmar, göken

Min Kindle är alltid fullproppad med böcker och på sommaren ökar lästempot markant. Jag blev väldigt glad över att Don Winslows nya bok, The Force,  är släppt. Om ni inte har läst hans otroligt fascinerande The Cartel och Power of the dog så är det dags nu. Läs. Läs!

Tyvärr hann Dennis Lehanes nya bok Since we fell (läs!) ta slut och jag är redan i gång med The Force och det kommer att behövas fylla på med många nya böcker inför sommaren. Maila mig gärna dina tips!

När sommaren närmar sig dyker Rönnedal upp i huvudet. Bara brottstycken, jag kan inte hela texten. Men det är strofen med göken som går på repeat:

Kurre, kurre, kurre, nu dansar Rönnedal
Koko och göken ropar uti hans gröna dal
Och se så många blommor som redan slagit ut på ängen
Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol

I mitt huvud är det extremt viktigt att ta i REJÄLT på ”Koko”.

KOKO!

Efter Almedalen checkar jag in på destination Sommarlov. Toscana, Njurunda, Samos, Laholm och en del annat hägrar. Jag önskar dig en skön sommar och ses vi inte i Almedalen så kanske vi ses på takbaren, stranden, i parken eller i Njurunda. Lev gott!

/ anders