Är en burrito från Chipotle en bättre president än Donald Trump? Utmärkta Contently har utför en statistiskt säkerställd undersökning för att ta reda på just detta.

Ja, att säga att undersökningen är statistiskt säkerställd kanske är att dra för stora växlar på ett så litet urval men ändå. Så här ställdes frågan:

Som vi ser av grafen ovan så vinner Trump med knappast möjliga marginal. Tur för Trump att konstitutionen kräver att en kandidat är äldre än 35 år för att ställa upp i presidentval. Så gamla burritos säljer inte Chipotle, vilket Contently påpekar. Men ok, hur ser det ut om man tittar per parti? Jo så här:

Siffrorna ovan visar att Trump skulle få det mycket tufft mot burriton men att han klarar sig på grund av konstitutionens åldergräns. Men hur ser det ut om man jämför Trump med kändisar?

Undantaget Kanye West (som kanske är den enda i denna jämförelse som har större ego än Trump) så vinner kändisarna överlägset. Oväntat? Kanske inte, this being america and all.
Trump har alltid lyft fram sin politiska okunnighet som ett trumfkort och säger att han vill driva USA som ett företag. Så därför frågade Contently målgruppen hur Trump står sig mot varumärken:

Flingsorten Captain Crunch spöar Trump medan han klarar sig mot donken och Walmart. Puh, för Donald!
Men det måste ändå kännas tungt att förlora mot en frukostflinga kan man tänka.
Dessa jämförelser och många fler hittar du här – rolig läsning som visar att statistik kan vara:

  1. Roligt
  2. Svårt att lita på 🙂

Om nu Trump kan få stryk av en burrito och en frukostflinga så dyker det ofelbart upp funderingar om hur en sådan här undersökning skulle falla ut i Sverige.
Skulle Löfvén vinna mot tunnbrödsrullen?
Kinberg Batra vs Gekås i Ullared?

Eller den kanske mest spännande frågan:
Skulle Jimmie Åkesson vinna mot semmelwrappen? Fan trot, men jag frågar ändå.

jimmie-akesson-artikel