Hungrig på kärlek

Livsmedelsbutiken Lidl ville skapa en contentkampanj för att nå en bredare målgrupp, framför allt yngre personer och barnfamiljer. Vår lösning blev ett dejtingformat i samarbete med underhållningskanalen hänt.se.

Hungrig på kärlek mobil
Hungrig på kärlek Lidl

Utmaning

Övergripande syfte var att sätta Lidls varumärke i en ny kontext som skulle locka en större publik att engagera sig i kommunikationen.

Lidl har 203 butiker över hela Sverige, och utmanar matjättarna med löftet att erbjuda de bästa produkterna till de lägsta priserna. Målet är också att bli branschens mest hållbara företag. Genom att kommunicera budskapen på ett roligt och engagerande sätt, särskiljer sig Lidl effektivt från konkurrenterna.

Lösning

Vår idé var att i samarbete med underhållningssajten hänt.se skapa ett dejtingprogram i en Lidl-butik. Vi vet att svenskarna älskar dejt-TV, så varför inte förvandla en kommunikationskampanj till ett socialt experiment?

Hänt.se är Sveriges största mötesplats och nyhetskälla för de som älskar nöjesvärlden. Hänt.ses nöjesjournalistik drivs av nyfikenhet och humor, vilket gör dem till en perfekt samarbetspartner för Lidl.

Satsningen fick namnet Hungrig på kärlek. Sex kända personer och 24 singlar som alla sökte efter kärleken castades som deltagare. Varje singel fick sedan fylla en varukorg med ingredienser för den perfekta middagsdejten. Kändissinglarna fick sedan välja vem de ville gå på dejt med baserat på vad som fanns i korgen.

Det skräddarsydda konceptet drog fördel av hänt.ses starka närvaro i kanaler som webb, mobilapp, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube och influencers. Hungrig på kärlek gick i sex avsnitt, native-artiklar, trailers, redaktionella uppföljningar, influencer-marknadsföring och mer därtill.

Resultat

Hungrig på kärlek överträffade alla förväntade resultat, och även internt på Lidl har serien blivit en succé. Framgången har skapat självförtroende och en intern buzz – viktigt i ambitionen att stärka varumärket.

Räckvidden överträffade det uppskattade målet med 42%, med nästan 2,3 miljoner tittare. Trailarna nådde ca 800 000 personer, och kampanjen plockades upp av branschmedia.

Eftersom det var den första partnerskapskampanjen för Lidl Sverige var det extra roligt att den togs så väl emot, både hos målgruppen och internt. Genom att samarbeta med hänt.se kunde vi nå en större publik och använda materialet i egna kanaler samtidigt.

Tre av paren ville till och med gå på en andra dejt, så vårt kärleksrecept gjorde dem hungriga på mer!

2.3 milj

tittare

800 K

såg trailers