Story of NetEnt

NetEnt har gått från källarbolag till att bli en av världens främsta plattformsleverantörer för onlinespel. Idag har företaget mer än 700 anställda över hela världen, och levererar digitala lösningar till över 100 online casino-operatörer.

Utmaning

I samband med att företaget fyllde 20 år ville de berätta om sitt ursprung och historia för såväl nya som gamla medarbetare. Ledord var att det gärna fick vara något udda och skruvat, något som skulle få medarbetarna att både skratta högt och fälla en tår av stolthet.

Lösning

Med hjärtlighet, humor och lite galenskap producerades filmen ”the Story of” vars handling kretsar kring att NetEnt spelar in en film om sin historia. Inspiration hämtades från komediserien the Office och i rollerna syns, förutom komikern David Sundin, olika NetEnt-medarbetare. Filmen visades på storskärm i samband med 20-årsfesten, men har även publicerats på företagets intranät och webbplats samt på YouTube och Facebook.

Resultat

På NetEnts intranät blev filmen den mest sedda filmen någonsin och i mars 2017 utsåg Toast Malta filmen till bästa employer branding-film i kategorin iGaming.