Det har jobbats hårt i Buffélabbet den senaste månaden. 500 ägg senare och lagom till påsk presenterar de nu det optimala sättet att koka ett perfekt ägg på. Även lite mer okonventionella metoder har provats – som att koka ägg i mikron, ugnen, eller varför inte diskmaskinen.

Tidningen Buffé är känd för att servera bra och trovärdiga recept, och för att bjuda på skön och överraskande inspiration. Under de senaste åren har också det tredje benet växt sig allt starkare – nämligen kunskap. I sann Bufféanda nöjer sig inte redaktionen med att lita på gamla sanningar.

–Under fyra fem perioder per år jobbar vi i Buffélabbet med att göra mer eller mindre vetenskapliga tester, berättar chefredaktör Tony Wallin.

–Det finns många »sanningar« och myter att slå hål på. De senaste månaderna har vi jobbat med att koka ägg! Och efter mer än femhundra ägg kan vi definiera Buffémetoden för äggkokning! Det optimala sättet att koka ägg för att du ska få ditt önskade resultat varje gång.

Labbgänget har också spånat loss och tagit fram metoder för att koka ägg i ugnen, mikron och i diskmaskinen!

–Vi har också hittat bästa metoden för att koka många ägg – med perfekt resultat. Och som blir lättskalade. Något som säkert kommer att uppskattas till påsk då ägghalvorna är ett måste-

Resultatet av denna forskning har såklart resulterat i ägg-tema i tidningen Buffé men även har ett antal filmer producerats som kommer släppas under våren. På ICAs Facebooksida hittar du en av filmerna.