Vd Anders Rask lämnar OTW efter tio år på bolaget, varav fem som övergripande ansvarig. Han går till ägarna Aller Media där han blir strategiskt ansvarig för utveckling av koncernens nordiska byrånätverk Ahead Group. Ny vd blir nuvarande vice vd Marcus Wikner.

– Jag har varit tio år på OTW, varav fem där jag varit ansvarig för helheten. Det har varit en väldigt spännande resa, där OTW har förändrats i grunden och går bättre än någonsin. Nu är det dags att gå vidare, säger Anders Rask i en intervju med tidningen Resumé.

Han går vidare inom Aller-koncernen och blir strategiskt ansvarig för utvecklingen av Aller Medias nordiska byrånätverk Ahead Group som idag består av elva byråer, men lämnar inte OTW helt, utan fortsätter som styrelseordförande för bolaget.

– Jag tycker att det här ska bli jätteroligt. Jag får prova nya saker, men ändå vara nära den värld där min kompetens är vass. Jag är alldeles för förtjust i OTW för att lämna helt, som styrelseordförande kommer jag vara en fortsatt del av vår utveckling, säger han.
Den nya tjänsten innebär att förvärva fler byråer till koncernen – främst i Sverige, men även i Norden.

– Vi kommer att satsa på Sverige och det är flera förvärv att vänta. Det finns också en hel del affärer att göra på det nordiska planet och där behövs det någon med min typ av erfarenhet för att samordna de olika byråerna, säger han.
Men det är inte fler contentbyråer som Aller siktar in sig på att förvärva, utan snarare bolag inom data, analys och medieköp, som ska komplettera upp den content-verksamhet som redan finns inom koncernen. Den 1:a april tillträder han sin nya tjänst.

– För alla våra kunder och medarbetare är det business as usual. Vår nya strategi och organisation funkar mycket bra och ger goda resultat. Visst är det tråkigt att lämna men jag har ju förmånen att få fortsätta engagera mig i OTW.

Ny vd för OTW blir Marcus Wikner, nuvarande vice vd.

– Marcus har varit med under hela min resa här och kan verksamheten och våra kunder. Det känns väldigt tryggt att lämna över till honom, säger Anders Rask. Wikner kompletteras med en vice vd och en byråchef som är under rekrytering.