Brinner du för att förstå och optimera digitala kanaler och innehåll genom digital analys? Är du grym på Google Analytics och vill jobba i en snabbfotad och kreativ miljö där vi har mycket roligt tillsammans? Kom till oss på OTW!

I rollen får du möjlighet att arbeta i en kreativ och snabbfotad miljö. Du kommer att ingå i OTWs strategi- och analysgrupp som tillsammans stöttar OTW:s kunder. Du kommer att utgå från OTWs kontor på Birger Jarlsgatan i Stockholm, men även delta i arbetet på Aller medias stora analysavdelning ett stenkast därifrån, där du får möjlighet att samarbeta med andra duktiga analytiker.

I rollen arbetar du både självständigt och i tätt samarbete med kollegor som exempelvis redaktörer, strateger och analytiker samt med OTWs kunder. I ditt jobb kommer du också att delta i besök och workshops hos kund och ha direkt kommunikation med kunders online-avdelningar.

Som digital analytiker på OTW är du specialist på digital analys av både köpt och genererad trafik, mätningar, uppföljning och att skapa snygga och begripliga rapporter. Du hjälper våra kunder hitta de värden och indikatorer som skapar räckvidd, driver trafik, konvertering och försäljning. I din roll kommer du att sätta upp rapportering för siter utifrån mätpunkter och nyckeltal. Du är också med och sätter upp nyckeltal. Du kommer att arbeta med att samla in, bearbeta och analysera data genom Google analytics och Facebook insights. I tjänsten uppmuntras att hålla sig i framkant inom området och att prova nya system och verktyg.

Du kommer att applicera din specialistkunskap på redan existerande leveranser samt fungera som specialist vid uppstarten av nya kundsamarbeten. Du kommer också att delta i arbete med våra kunder, där du fungerar som OTW:s ”expert” inom digital analys. Du kommer att delta i ”start up workshops” och ha direktkontakt med kunder. Det kan också bli aktuellt att hålla utbildningar eller mindre föredrag inom ditt område.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att förbättra digital marknadsföring via SEO, annonsering och retargeting och älskar att jobba i en snabbfotad och kreativ miljö.

Du har troligen erfarenhet från en liknande tjänst på en SEO-byrå, mediabyrå, webbyrå, online-avdelning eller motsvarande. Du bör ha gedigen erfarenhet från Google Analytics och har du erfarenhet av andra analyssystem som exempelvis Facebook Insights så är det en fördel. Du har god förståelse för on-site SEO. Du har analyserat både egengenererad trafik och uppföljning av inköpt digital annonsering. Det är en fördel om du deltagit i att köpa in digital annonsering. Du har förmågan att utifrån data och system analysera, granska, följa upp och rapportera resultat av aktiviteter och content.

Personliga egenskaper

Som person har du analytisk förmåga. Du är en fena på att förklara vad du gör och varför. Du kan också förklara samband, problem och lösningar. Du kan använda din kommunikativa förmåga i både tal och skrift. Du kan arbeta självständigt såväl som i team och du motiveras av att samarbeta både internt och externt med kunder. Du har ett brinnande intresse inom området och håller koll på vad som händer. Och sist men inte minst: Du är social, utåtriktad och tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar OTW och Aller media med Boxhill Recruitment. Du söker enklast tjänsten via ansökningsknappen här nedanför. På någon minut bifogar du enkelt din CV.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann Bender (ann.bender@bhill.se) 0722-14 08 72. Meddela oss om du vill bli uppringd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

Om oss

Vi på OTW skapar branschens bästa contentstrategier och produktioner. Print, digitalt, rörlig bild – oavsett kanal eller format vill vi överträffa våra kunders förväntan. Vi har roligt och drivs av att skapa det oväntade!

OTW ägs av Aller media – mediehuset med innehållet närmast hjärtat. Genom starka varumärken som, såsom ELLE, Café, MåBra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hemmets Veckotidning, Femina och Residence, når Aller media 76% av alla kvinnor i Sverige.

Vi utvecklar ständigt nya sätt att engagera, ge upplevelser och tjänster till våra läsare, användare, besökare och följare – både i tryckta och digitala medier såväl som i den fysiska världen. Aller media är ett mediehus i ständig utveckling och vi har startat en intensiv omvandling för att möta läsarnas, användarnas, besökarnas och följarnas nya krav.

Läs annonsen hos Boxhill