Med knappt en vecka kvar till valet så producerade OTW, på uppdrag av Lärarnas Riksförbund, en direktsänd debatt med riksdagspartiernas toppnamn inom svensk skolpolitik.

Moderator för debatten var den journalisten Lennart Ekdal med mångårig erfarenhet av att leda TV-sända samhällsprogram och debatter.

– Vi ser det som vår plikt att förse elever, och väljare, med mesta möjliga kunskap innan valet. De måste få koll på var de olika politiska partierna står och varför inte höra det från politikerna direkt i frågan som berör mest i detta val- skolfrågan, säger Bo Jansson, ordförande i Lärarnas Riksförbund.

På plats i publiken på Norra Latin satt 350 gymnasieelever och det var just förstagångsväljarna som är målgruppen för debatten. Många klasser runt om i landet avbröt sina ordinarie lektioner för att se debatten live.

Sändningen strömmades live den 9 september kl. 13 på Skolvärlden.seLR.se samt sändas i SVT2 och på Aftonbladet och Expressen.

Politikerna som var med och debatterade var: Jan Björklund (FP), Ibrahim Baylan (S), Gustav Fridolin (MP), Tomas Tobé (M), Rossana Dinamarca (V), Ulrika Carlsson (C), Annika Eclund (KD), Richard Jomshof (SD).

Under debatten kunde man även ställa frågor och diskutera de aktuella ämnena på Twitter under #skolvalet2014