En musikproducent, en folkkär artist, en popidol och en riktig soulröst. Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo är artisterna som är klara för OTW-produktionen ”En resa för livet”.

– Min svaga punkt är barn som far illa. Vuxna har makt att förändra sin egen situation men barn har inte det. Därför är SOS Barnbyars arbete så viktigt, säger Andreas Carlsson till TV4.

”En resa för livet” är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister på deras livs resa till ett av världens fattiga områden. Just nu befinner sig Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo i Rustenburg i Sydafrika tillsammans med OTW-teamet. Här – under två veckor – möter de barn som lever i utsatta miljöer samtidigt som artisterna aktivt deltar i SOS Barnbyars viktiga arbete.

– Kamp för mat och sexuella övergrepp är vardag för de 100 miljoner barn som lever på gatan. En resa för livet lyfter barnens svåra historier men visar också vad vi tillsammans kan göra för att ge dem hopp och en ny chans, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar till TV4.

– Samarbetet är fantastiskt inspirerande, särskilt i dessa dagar då ”att göra skillnad” känns allt viktigare. Det är fjärde året vi samarbetar med SOS Barnbyar för att tillsammans kämpa för att inte ett enda barn ska behöva känna sig ensamt, säger OTW:s Paul Jerndal, programmets exekutiva producent.

Utöver vardagen i barnbyn och utflykterna i området har artisterna en stor uppgift i ”En resa för livet” – de ska skriva varsin låt utifrån sina upplevelser. Extra speciellt blir det för Lotta Engberg som tidigare aldrig skrivit musik.

– Jag känner mig lite nervös men gett mig attans på att försöka och lägga undan prestationen och bara köra. Min familj har 5 fadderbarn i SOS Barnbyar så för mig är det självklart att ställa upp, säger hon till TV4.

Både artisterna och distributören Sony Music donerar sina royalties och intäkter till SOS Barnbyar. ”En resa för livet” sänds våren 2016 i TV4.

Vill du också bidra? Klicka på länken här!