Fyra artister har åkt till Dhaka i Bangladesh tillsammans med OTW och SOS Barnbyar för att spela in en ny säsong av programmet En resa för livet.

En resa för livet är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister. Programmet produceras av OTW och sänds i Sjuan i januari. Intäkterna går direkt till SOS Barnbyar.

Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen
Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen med SOS Barnbyar i Dhaka.

Artisterna i årets säsong är Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen. Under två veckor ska de följa SOS Barnbyars arbete och utifrån sina upplevelser skriva varsin låt som de framför på plats och sedan ger ut.

Bangladesh huvudstad Dhaka är ett av världens mest fattiga områden, en myllrande och bullrig stad med 16 miljoner invånare. Där möter artisterna barn som lever i oerhört utsatta miljöer och de följer också SOS Barnbyars arbete för att ge barnen hopp om en framtid.

– Jag är med i En resa för livet för att lära mig, och förstå på djupet hur världen verkligen ser ut. Det finns en tacksamhet hos mig över att ha fått växa upp i ett rikt och tryggt land som Sverige, om jag inte kan förstå skillnaderna mellan våra världar kommer jag heller aldrig kunna hjälpa till. Därför är det viktigt för mig att belysa de problem som finns och agera utifrån vad jag kan göra, säger Danny Saucedo.

Inspelningarna av En resa för livet startar i slutet på oktober och programmet kommer att sändas i Sjuan i början av 2015. Förra årets program resulterade i ett stort antal nya faddrar för SOS Barnbyar.