Hemma i HSB är en institution bland Sveriges medlemstidningar. Nu byter HSB leverantör – till contentbyrån OTW.

– Vi ser fram emot att tillsammans med OTW utveckla våra medlemstidningar med ett ännu högre fokus på bostadsfrågor och en hållbar samhällsutveckling, säger Björn Brandell, kommunikationschef på HSB Riksförbund.

Tidningen Hemma i HSB går ut till organisationens 580 000 medlemmar sex gånger per år. Uppdraget omfattar även tidningen HSB Uppdraget, som fyra gånger per år når styrelserna i bostadsrättsföreningarna inom HSB.

– HSB har länge funnits på vår lista över drömkunder. Det är fantastiskt roligt att intresset nu blev ömsesidigt. Vi är oerhört stolta över att framåt få vara med och inspirera läsarna och driva viktiga frågor tillsammans HSB, säger Erika Gohde, redaktionell utvecklare på OTW.

Hemma i HSB omslag
Hemma i HSB i sin nuvarande form.

Upphandlingen ägde rum under hösten. Att valet föll på OTW förklarar HSB:s kommunikationschef Björn Brandell så här:

– I vår upphandlingsprocess hade vi flera kriterier för vår kommande samarbetspartner. OTW mötte dessa kriterier bäst. Bland annat handlade det för oss om att skapa en tydligare koppling till vår övriga kommunikation, att utveckla vårt arbete med att lyfta fram bostadsfrågan i samhället och att profilera HSB som den hållbara samhällsaktör vi är. Där tror vi att OTW:s olika kompetenser och tydliga processer blir en bra tillgång.

HSB bildades under 1920-talet som ett resultat av dåtidens bostadsbrist, ett ämne som fortfarande är högaktuellt. I dag är bostadsfrågan en av de hetaste samhällsfrågorna och HSB en av de starkaste aktörerna i branschen.

– Bostadsfrågan berör ju alla, på ett eller annat sätt. Antingen i form av det boende man har, eller det man inte har. Vårt mål är att inspirera och bygga kunskap kring allt som rör bostaden, men även ta ett tydligare grepp kring HSBs viktiga frågor om hållbart boende och behovet av en social bostadspolitik, säger Erika Gohde.

HSB är en medlemsägd organisation som består av 29 regionala föreningar, och Sveriges största bostadskooperation. Över en miljon svenskar har sitt boende inom HSB.

I månadsskiftet februari–mars dimper det första OTW-producerade numret av Hemma i HSB ned hos läsarna, och HSB Uppdraget, med en upplaga på 25 000 exemplar, kommer ut i början av februari.