”Vad gafflar ni om?” är IKEA:s första TV-program någonsin och bakom idé och produktion står OTW på uppdrag av Åkestam Holst och IKEA. Programledare är Martina Haag och Mogge Sseruwagi.

Programmet bygger på en uppsjö av spännande och oväntade insikter om livet i hemmet, och framförallt i köket, som IKEA samlat genom åren med sin Life at home-rapport som är världsvärldsomfattande och bygger på studier och undersökningar kring människors liv i och omkring köket.

Martina Haag och Mogge Sseruwagi utforskar de nojjor och situationer som hindrar oss från att umgås mer tillsammans. Varför är det så jobbigt att bjuda över folk? Hur kan vi få med barnen i köket? Och hur ska man egentligen förhålla sig till bäst-före-datum? Till sin hjälp har de bland annat beteendevetare, sakexperter och inredningsexperten Jon Eliason som leder dem på vägen med insikter och en massa smarta inredningstips.

Ändring av metadata kräver upphovsmannens tillstånd. Martina Haag och Mogge Sseruwagi i IKEA kök, filminspelning. Friends Agenda
Martina Haag och Mogge Sseruwagi i IKEA kök, filminspelning. Foto: Friends Agenda

Åkestam Holst har tagit fram programidén som OTW producerat.

– OTW fick i uppdrag av Åkestam Holst och IKEA att utveckla och producera programserien. För vår del är det ett jätteroligt projekt som passar perfekt för OTW. Vi brukar säga att ”alla är i mediebranschen, oavsett verksamhet” och vi gillar verkligen att jobba med varumärken som tar steget fullt ut och agerar medieaktörer.  Vi har en lång historik med IKEA och har haft flera fina samarbeten med Åkestam, säger Anders Rask, vd OTW.

15 15-minutersavsnitt kommer programmet att sändas på vadgafflarniom.se samt på Ikeas sajt och Youtube-kanal. Till varje program finns ett fördjupande avsnitt med mer inredningstips kring programmets ämne och hacks. I TV och på SF bio kommer det att rulla trailer för programmet.

– Vi kommer träffa en massa sköna människor, och ta upp vardagliga ämnen och situationer som de flesta tittarna kommer att känna igen sig i, säger programmets producent på OTW Magnus Lindqvist.

Se första avsnittet här.

Se trailern nedan:

https://www.youtube.com/watch?t=2&v=g7AsUYWruqU