Som uppföljning till Takträdgårdarna i New York har OTW i samarbete med BBDO Ehrenstråhle för Husqvarna producerat en andra film på temat Outdoor Engineering. Krigets Ekar – en berättelse om dödliga sjöslag och trädvård.

Jonathan Irwin i ekskogenOTW producerar för Husqvarna en serie filmer på temat Outdoor Engineering, där Husqvarna marknadsför sina produkter genom att berätta en intressant historia. Första avsnittet var Takträdgårdarna i New York, ett inspirerande exempel på hur man göra världens storstäder grönare, med lite hjälp från Husqvarna.
Nu har episod två av Outdoor Engineering släppts: Oaks of War.

Häng med när Jonathan Irwin utforskar den underbara historien om Husqvarnas motorsågar och den stora virkeskrisen som drabbade flottan under 1500-talet. Århundraden av krig hade lämnat Sverige i brist på ekar. Det ledde till att man planterade 300 000 unga träd på Visingsö för att förse Sverige med timmer för slagskepp i framtida krig. Vad var det som gjorde träden så hett eftertraktade att en olovlig fällning kunde resultera i en dödsdom? Programledaren Jonathan Irwin tar med tittaren på en tidsresa och berättar hela historien. Filmen visar också hur man bäst tar hand om en ekskog och vilka verktyg som ska användas.

Filmen är dubbad på spanska, tyska och ryska och kommer textad att distribueras i bland annat Sverige, Norge, Danmark, Finland och Portugal.

– Vi är glada för att denna film nu släpps, säger Bo Thorp, chef för webb-tv på OTW. Det är en intressant berättelse, och kul att Husqvarna kan sätta Sverige, och Visingsö, på den internationella kartan. Det svenska är ju förstås viktigt för Husqvarnas varumärke i utlandet.

– Filmerna är en viktig del av Husqvarnas content-strategi, säger Martin Kubu, CEO på BBDO Ehrenstråhle.Genom att berätta intressanta historier snarare än att enbart marknadsföra Husqvarnas produkter, hoppas vi att de kommer att göra ett stort jobb för att bygga Husqvarnas varumärke.

– Det har varit underbart att jobba igen med en sådan skicklig talang som Jonathan Irwin, säger Bo Thorp. Irwin är en internationellt känd programledare och har bland annat gjort program som En plats i solen och jobbat med stora brittiska kanaler som BBC och Channel 4. Hans medverkan ger oss bra förutsättningar för att filmen ska få bra spridning på olika marknader i världen.