Råttjägarna är ett nytt program som OTW producerar för Kanal 5. Vi följer hjältarna som tar hand om problemen vi andra inte vill veta av – skadedjursbekämparna är experter på att bekämpa råttor, vägglöss, kackerlackor och andra djur vi inte vill ha hemma.

RåttjägarnaI Råttjägarna följer vi med in i en spännande värld som vi ofta förtränger, skräms och fascineras av. Vi följer med människorna som har som jobb att göra sig av med skadedjuren som tränger sig på. Det krävs olika tekniker, knep och stor erfarenhet för att spåra upp och göra sig av med skadedjur. Det är vardagshjältar som tar sig in i omöjliga skrymslen, hittar spår av pyttesmå kryp och ordnar fällor när vi andra står på en stol och skriker högt.

– Första säsongen är alltid rolig att göra för då är det så mycket som ska hittas på och lösas, säger Henrik Sylvén, som är programmets producent på OTW. Det här blir ett program i amerikansk stil med mycket sensation och fascination i högt tempo blandat med lite nördig kunskap om våra mest hatade djur. Det känns också väldigt i tiden när problemen med framför allt kackerlackor och vägglöss ökar kraftigt varje år. Programmet kommer garanterat att orsaka både kli-attacker och tvångsmässig lus-koll runt omkring i stugorna.

Iprogramseriens första avsnitt får vi vara med om en råttinvasion i en källare, ett stort kackerlacksproblem i ett hyreshus, duvsanering på hög höjd och en barnfamilj med vägglöss.

Premiär i Kanal 5 onsdag 27 oktober 20.00