Programledaren Martina Haag är lyrisk över tittarsiffrorna för ”Vad gafflar ni om?”.
– Jag är chockad. 1,9 miljoner visningar på Youtube efter bara fem avsnitt är enormt bra.  

Hon delar programledarskapet med Mogge Sseruwagi i de 15 avsnitten där duon utforskar en problemställning som kan kopplas till köket. Mitt uppe i inspelningen av de sista episoderna utvecklar hon sin syn på Youtube-visningarna.

– Tittarna har verkligen gjort ett aktivt valt, de har sökt upp programmet och klickat sig in för att se det. Det är det som gör siffrorna så fantastiska, säger Martina Haag.

Hon berömmer också programledarkollegan Mogge Sseruwagi.

– Han är lugn, elegant och eftertänksam. Jag är liksom lite mer…. ivrig av mig. Så vi kompletterar varandra väldigt bra.

Hon tilltalas av programidén där frågeställningarna byggs kring undersökningar och statistik, och att tittarna får handfasta tips.

– Jag har lärt mig något från varje program, senast för bara någon timme sedan, då jag intervjuade en dansk tjej och en kille från Nya Zeeland om festvanor. Exakt vad de sa vill jag inte avslöja redan nu, men det var intressant att höra hur folk utifrån uppfattar oss svenskar.

Paul Jerndal, en av OTW:s kreatörer bakom programmet:

– Det här är ett riktigt spännande projekt tillsammans med Åkestam Holst och IKEA som har gått väldigt fort från brief till sändning.  Vi ville skapa finurlig underhållning i en folklig och fin paketering kring köket – och att massor av tittare aktivt söker upp programmet är så himla kul, säger han.

https://youtu.be/ukD8-D4DWjM

Samtliga avsnitt hittar du här!