Anna Simmingsköld kommer närmast från en position som chef för MTG Creative Sales. Nu har hon jobbat på OTW i snart två veckor – hög tid att lära känna henne lite bättre!

Välkommen till OTW, Anna! Vad ska du göra här?
Tack! Jag är TV-chef, vilket betyder att jag blir ansvarig för alla rörliga produktioner på OTW. Jag kommer samtidigt ha en roll som vice vd, som gör att jag också kommer arbeta för att integrera våra olika affärsområden tillsammans med ledningen och medarbetarna. Det kommer att ligga i mitt intresse att det går bra för OTW i stort.

Varför är just du bästa kvinnan för jobbet?
Jag tycker att jag har en stor förståelse för både kunders och medarbetares behov och jag har relevant erfarenhet med mig i bagaget från tidigare roller. Jag är väldigt intresserad av det jag jobbar med och framför allt tycker jag att det är väldigt kul. Sist men inte minst så  älskar jag att göra bra affärer!

Vad vill du göra i din nya roll?
Åh, det finns mycket jag vill göra! Både att stärka och utöka erbjudandet mot befintliga kunder och att hitta och knyta till oss alla de nya möjliga kunder och samarbetspartners som förändringarna i branschen erbjuder. TV-tittandet minskar, men konsumtionen av rörlig bild ökar. Här finns det en mängd möjligheter. OTW har i och med sammanslagningen ett enormt stort erbjudande, att få möjlighet att arbeta med hela det erbjudandet är en stor drivkraft för mig.

Apropå hela erbjudandet – vilken är din favorit bland OTW:s alla produkter?
Svår fråga! Jag har kollat en hel del på Erik och Mackan som jag tycker är skön avslappnings-tv. Och jag måste nog också nämna Buffé, där har det hänt att jag har lagat något recept. Stilpriset från mig får kanske Scandinavian Traveler efter sin make-over från Scanorama.
Det skulle vara mycket lättare att ställa den här frågan till min mamma, hon skulle utan tvekan säga Ernst.

Vad läser du just nu?
Det är faktiskt ”De 10 dummaste misstagen klyftiga personer gör”… Och 1Q84 av Haruki Murakami. Jag har oftast ett par böcker igång samtidigt.

Vad gör du när du inte är på OTW eller läser?
Jag älskar att resa och har backpackat över halva världen. Senaste resan var en veckas avkoppling på Ibiza. Jag gillar lika stor variation på resor som på böcker. Det finns en resa för varje tillfälle, precis som med böcker och allt annat i livet. Nästa resa blir en safari i Tanzania!

Hur kommer det att vara att jobba med dig som chef?
Jag vill att alla ska se värdet i vad vi gör och känna att de arbetar efter tydliga, relevanta mål. Man ska känna sig som en medansvarig istället för ”bara” en medarbetare. Alla är viktiga kuggar i vår verksamhet. Att alla ska tycka det är kul att jobba på OTW, det är det viktigaste av allt! En sak som kan öka känslan av att ha kul på jobbet är att känna att det går bra för oss. Win-win för bolaget och de anställda.