Idag byter Datagraf i Danmark namn till OTW. Företaget har drygt 60 medarbetare med kontor i Köpenhamn och Århus. Namnbytet betyder att man inleder ett samarbete med svenska OTW och fortsätter sin satsning på strategi och analys. Därmed får Danmark och Norden en ny och kraftfull spelare på kommunikationsmarknaden. 

– Datagraf har en väldigt fin och lång tradition inom kommunikation och det nya OTW ger oss en styrka att agera över hela Norden, säger Marcus Wikner, VD på OTW.

De senaste åren har den danska mediekoncernen Aller media varit en flitig köpare av kommunikationsföretag och har idag tio byråer under sitt paraply Ahead Group. När man nu samlar två företag under varumärket OTW bildar man en av Nordens största byråer med 175 medarbetare och kontor i Stockholm, Köpenhamn, Århus, Malmö och Göteborg. Det danska OTW kommer att fortsätta ledas av Annette Bach, som kom in som VD 2017.

– Det gemensamma OTW ger oss ett unikt erbjudande i Norden, säger Annette Bach. Vi kan ge våra kunder både de bästa strategiska råden och en möjlighet att kommunicera på alla tänkbara plattformar.

– Det är helt rätt att ta varumärket OTW till Danmark, säger Anders Rask, chef för byrånätverket på Aller media. Byrånätverket Ahead Group blir starkare och OTW blir starkare genom att dela case, strategier och verktyg över landsgränserna. Sammantaget blir OTW och Ahead Group enklare att välja för nordiska varumärken, säger Anders Rask, chef för byrånätverket på Aller media. 

Datagraf Communications är en contentbyrå med över 30 års erfarenhet från att arbeta med organisationer och företag i Danmark. Företaget har fem gånger utnämnts till Gazelleföretag.

OTW är Nordens mest prisbelönta contentbyrå med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Ahead Group består idag, förutom OTW, av svenska Make Your Mark och Narva, norska Red Ink, Uniform, OMG, NVFT och Hyper, finska Dingle och danska Aller CP.

För mer information

Anders Rask, 070-217 82 15
Marcus Wikner, 070-982 89 60