Fyra motionärer mot folkkäre löparstjärnan Mustafa Mohamed på GöteborgsVarvets bana. En omöjlig uppgift? I Göteborgs-Postens nya webb-serie följer vi gänget som tränar stenhårt inför sitt livs utmaning.

I Musse Hack i Häl följer vi Cecilia, Pelle, Anna och Daniel – fyra vanliga motionärer – när de förbereder sig inför sitt livs utmaning – att slå folkkäre löparstjärnan Mustafa Mohamed på GöteborgsVarvets bana. De springer stafett, drygt fem kilometer var, och får 20 minuters försprång – men det visar snart att de trots det är långt efter. Hinner de bli tillräckligt snabba innan finalen i maj?

Från TV-serien Musse Hack i Häl

OTW har tagit fram formatet och producerar serien. Göteborgs-Posten, som är mediapartner till GöteborgsVarvet och vill uppmuntra sina läsare att röra på sig, är beställare.

– Vår tanke med serien är att på ett underhållande sätt visa hur snabb eliten faktiskt är. Det får man en tydlig bild av redan I första avsnittet. Vi vill också inspirera fler till att utveckla sin löpning och kanske prova på pulsträning eller styrkeövningar, säger Jonas Franzén på OTW som är producent för Musse Hack i Häl.

Mustafa Mohamed, huvudkaraktären i serien, som vunnit GöteborgsVarvet två gånger och sprungit både OS- och VM-finaler är laddad inför uppgiften. I maj ställer han sig på startlinjen för att slå de fyra utmanarna.

– Det här är spännande för mig. Jag har aldrig gjort något liknande, säger han.

Se premiäravsnittet: