OTW har funnits sedan 1996, men bara i Stockholm. Nu finns det en nål till på kartan: I början av mars slog OTW upp portarna i Göteborg. 

Byråchefen Rasmus Winther och projektledaren/redaktören Jonas Franzén är duon som är först på plats i lokalerna i GP-huset på Polhemsplatsen 5. Båda har jobbat i flera år med content marketing i Göteborgsregionen och kommer närmast från Spoon, tidigare Tidningskompaniet.

Etableringen i Göteborg görs för att komma närmare befintliga och nya kunder i regionen, men även för att expandera i södra Sverige. De första uppdragen är klara, men ännu inte offentliga, men göteborgsbyrån kommer att växa med både fast personal och frilanskraft redan under de första månaderna.

– Med ett antal pitcher och upphandlingar i sikte, och en marknad i stark tillväxt, är tajmingen rätt för oss. Vi ser att Göteborg som region växer och att många företag på västkusten har ett ökat behov av våra tjänster, säger vd Anders Rask om satsningen.

Stor efterfrågan på redaktionellt innehåll

Samma vecka som byrån öppnade gick Göteborgs Stad ut med en upphandling om ramavtal på redaktionell kommunikation värderad till 55 miljoner över fyra år. Även om konkurrensen om uppdragen är hård även i södra och västra Sverige så ser OTW Göteborg stora möjligheter att ta plats på marknaden.

– Det är inte bara Göteborgs Stad som satsar mer på redaktionellt innehåll, efterfrågan är även större generellt bland bolagen i regionen. Att en del uppdrag flyttats från Göteborg till stockholmsbyråer, tolkar vi som att det finns en önskan om fler starka alternativ i Göteborg, säger Rasmus Winther.

Precis som i Stockholm kommer OTW Göteborg att vara en fullservicebyrå inom redaktionell kommunikation och leverera content i print, digitalt och rörligt.

– Det ligger en oerhörd kraft i OTW:s uppdrag. Starka varumärken som ICA, IKEA, H&M och SAS, innovativa tv-produktioner som Mitt liv som jockey och opinionsbildande journalistik som exempelvis tidningen Motor och Skolvärlden. Det är otroligt starka referenscase som vi möter vår region med, avslutar Rasmus Winther.

För mer information:

Rasmus Winther, byråchef OTW Göteborg
rasmus.winther@otw.se
070-867 08 85

Anders Rask, vd OTW
Anders.rask@otw.se
070-217 82 15