Nu har röstningen öppnat för Svenska Designpriset 2018 och i år står OTW bakom tre av bidragen.

Svenska Designpriset är tävlingen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Här tävlar olika bidrag i tjugofem kategorier och målsättningen är att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation.

OTW slår i år rekord med hela tre nomineringar med chans att ta guld. En av dem är tidningen Ö-Posten som handlar om Ringön – ett gammalt hamn- och industriområde i centrala Göteborg som står under utveckling och förändring. I produktionen har formen och designspråket fått ta stor plats.

– Fantastiskt kul att Ö-Posten uppmärksammas! Den handlar ju om en plats full av kreativitet i form av småskaliga industrier, verkstäder, formgivare och kreatörer – något jag tycker vi lyckas förmedla fint i formen, säger Hanna Rasmuson redaktör och projektledare för Ö-Posten.

Nominerade är också tidningarna Livet åt Granit och Karriär åt Jusek.

– Så otroligt kul att vi blivit nominerade till Svenska Designpriset för dessa produktioner!, säger Kristian Strand, designchef på OTW.

Livet åt Granit.

– Hedrande för oss, men också välförtjänst måste jag få säga, haha. Det ligger mycket arbete och välvilja bakom design, innehåll och inte minst koncept av våra nominerade. Hoppas att det räcker hela vägen till vinst, fortsätter han.

Röstningen pågår mellan den 3-9 september och om du gillar var du ser skulle vi verkligen uppskatta din röst! Prisutdelningen sker den 25 oktober på Berns i Stockholm.

Rösta på OTW:s bidrag