Hallå där Benke Carlsson, ansvarig för OTWs satsning på utbildning. Varför ska man köpa en kurs  av er?
Vi lovar ett bra resultat och en spännande upplevelse. Alla våra kursledare är experter och något av nördar inom sitt område. De arbetar dagligen med det de lär ut vilket gör att utbildningarna är uppdaterade och fyllda med aktuella exempel. OTW är Sveriges mest prisbelönta byrå. Det är den nivån våra utbildningar ska hålla. Vi vill hjälpa marknads- och kommunikationsavdelningar att bli bäst i landet helt enkelt.

Benke Carlsson, ansvarig för OTWs satsning på utbildning

Varför satsar ni på anpassade kurser?
De ger bäst effekt. Jag har arbetat med både anpassade och öppna kurser i 15 år och det är stor skillnad. Öppna utbildningar är ofta kul och inspirerande tillfällen där man också träffar likasinnade. Men det är bevisat svårt att ta inspirationen och kunskapen med sig hem. Därför bryr vi oss mycket om det som händer före och efter kursen. Vi ser till varje kunds situation och utmaningar. Alla organisationer och företag har olika behov, en del behöver en heldagskurs, andra två halvdagar eller kanske flera intensiva dagar på raken.

Vad är en bra kurs?
Mycket handlar om att skapa en miljö med en öppen och tillåtande stämning. Och deltagarnas engagemang förstås. En förutsättning är att det finns genomtänkta mål med utbildningen. En riktigt bra kurs ska alltid utmana, men man ska inte trissa upp förväntningar för mycket. Jag vill att alla har förberett sig ordentligt inför våra kurser. Sedan tror jag mycket på att blanda korta teoretiska pass med uppgifter som inte är påhittade utan relevanta för var och en. Forskning visar att det är svårt att lära vuxna människor nya saker. Nyckeln är att  de ser en direkt nytta med det vi lär ut.

Ok, vilken är den bästa kurs du själv gått?
En skrivkurs på Poppius. Att efter 10 minuters introduktion befinna sig ute på gatan och göra ett första reportage var både oväntat och  spännande. Efter att ha hängt på universitet i flera år, med mängder av kunskap men knappt någon pedagogik alls, var det kul att gå så snabbt från teori till praktik. Det är den känslan som ska finnas med i OTWs kurser.

TILL VÅRA KURSER