”Är det här man ska bo?” är en helt ny realityserie om Göteborg, där några av Fastighetsbyråns mäklare har huvudrollerna och visar tittarna runt i staden.

Programmet visar både kända och okända sidor av Göteborg och under seriens gång får tittarna kika in i flera spännande bostäder. ”Är det här man ska bo?” skildrar en stad som förändras varje vecka, vilka utmaningar står Sveriges andra största stad inför och vilka är stadens undangömda smultronställen?
I serien lär tittarna också känna mäklarna, den spännande yrkeskår som har järnkoll på det som händer i staden och som därför är perfekta guider till Göteborg.

Bild från "Är det här man skall bo?"Serien kommer att visas i en nativelösning på gp.se under hösten samt i Fastighetsbyråns egna kanaler. Bakom idé och produktion står contentbyrån OTW.

– Fastighetsbyrån är ett modigt varumärke som väljer nya sätt att nå ut till sin målgrupp. Ju hetare bostadsmarknaden blir, desto mer intresserade av den verkar vi bli. Hemnet ska exempelvis ha 1 miljon bostadsvisningar per dygn. Med ”Är det här man ska bo?” vill vi enbart fokusera på Göteborg och ta rygg på de som verkligen kan staden, mäklarna, säger Rasmus Winther, byråchef på OTW Göteborg.

Fastighetsbyrån påbörjade sin satsning på native redan i våras och väljer nu att gå vidare med det rörliga nativeformatet på gp.se.

– Våra nativeartiklar på gp.se får stort genomslag och det känns spännande att ta satsningen vidare med en realityserie om Göteborgs heta bostadsmarknad, säger Andreas Nyberg, marknadsansvarig Fastighetsbyrån Göteborg.

Fyra avsnitt om nio minuter är planerade till hösten och om det faller väl ut återkommer mäklarna i den digitala rutan till våren. En redaktionen bestående av alla medverkande parter kommer att sätta agendan i programserien som spelas in löpande.

– Bostadsfrågan är ständigt aktuell och berör alla människor. Det finns flera spännande historier att berätta om Göteborgs pågående utveckling, några av dem kan tittarna ta del av i ”Är det här man ska bo?”, säger Eric Andreasson, producent på OTW.

Se första avsnittet här »