I november blev det klart att Aftonbladets söndagsbilaga övertas av Aller Medias dotterbolag Aller Brand Studios. Den nya redaktionen flyttar in i OTW:s lokaler.

Aftonbladet har sedan tidigare ett samarbete med Bonnier Magazine & Brands för bilagorna Aftonbladet Bil och Härligt Hemma. Innan jul blev det klart att även Aftonbladet Söndag läggs ut på ett annat bolag, och att det är Aller Medias dotterbolag Aller Brand Studios som kommer producera bilagan framöver.

Fem medarbetare utgör den nya Söndags-redaktionen, och under februari flyttade de in i OTW:s lokaler på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

– Det är alltid roligt att få in nya projekt, det tillför både kreativitet och kunskap. Att få in en veckotidning i lokalerna känns som ett väldigt spännande tillskott, säger Åsa Lundqvist, kundansvarig på OTW.

Redaktionen består av:

Hanna Helin, biträdande redaktör och redigeringssamordnare

Hanna är utbildad journalist, och har de senaste åren arbetat som redigerare på Aftonbladet – främst på feature och söndagsbilagan, men även på nyhetsredaktionen för huvudtidningen.
Innan dess arbetade hon på Expressen, lokaltidningarna Mitt i och Stockholm City.
Hanna är biträdande redaktör och redigeringssamordnare för Aftonbladet Söndag.

Monika israelsson, redaktör

Monika var tidigare reporter och biträdande redaktör för Aftonbladet Söndag, och kliver nu upp som redaktör.
På Aftonbladet har hon tidigare arbetat med Breaking News och magasinet Härligt Hemma. Dessförinnan var hon kulturreporter på Länstdningen i Södertälje och lokalredaktör på Södermanlands Nyheter.

Nina Jakobsson, reporter och redigerare

Nina är utbildad journalist, som de senaste åren frilansat för bland annat Aftonbladet, Amelia, Springtime Group och tidningen Land.
Hon har lång bakgrund på Aftonbladet där hon arbetat som redaktör, reporter, redigerare och recensent. Hon var även med och startade Aftonbladet Wellness och drev den i sex år.
På Aftonbladet Söndag kommer hon arbeta som reporter och redigerare.

Micke Lilja, redigerare

Micke kommer närmast från Aftonbladet där han arbetat som redigerare i drygt tio års tid.
Han har arbetat med redigering, layout och grafisk formgivning hela sitt yrkesverksamma liv på tidningar som Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.
På Aftonbladet Söndag kommer han arbeta som redigerare.

Anna Stenesand, redigerare

Anna arbetar som redigerare på Aftonbladet söndag. Hon kommer närmast från kommunikationsbyrån Delta Republic där hon arbetade som formgivare.
Dessförinnan har hon arbetat som redigerare på olika bilagor på Aftonbladet – däribland Söndag, som formgivare på Bonnier Magazines & Brands samt redigerat tv-sidor på TT.

Det första numret i Allers regi kommer ut i butik söndag 4:e mars.