OTW rekryterar PR-byrån Publiks grundare och vice VD Benke Carlsson. Förutom att jobba med strategi och analys ska han leda byråns satsning på kommunikationsutbildning.

– Jag är väldigt glad över värvningen. Med Benke breddar vi vårt erbjudande och blir tyngre inom rådgivning, säger Anders Rask, vd OTW. På köpet får vi en av Sveriges främsta utbildare och workshopledare.

Benke har över 15 års erfarenhet i kommunikationsbranschen. Han har arbetat som marknadschef, rådgivare, chefscoach och utbildare med inriktning på varumärke och strategisk kommunikation, samt webb och sociala medier.

Benke Carlsson
Benke Carlsson. Foto: Susanne Kronholm

– I Benke får vi en rutinerad ledningsperson med både strategisk kompetens och PR-expertis, säger Anders Rask. Det stärker vårt erbjudande, inte minst det med opinionsdrivande innehåll. Med sin drivkraft, kunskap och nätverk kan ha tillföra våra kunder mycket.

Benke Carlsson är författare till tre böcker och i bagaget har han erfarenhet som lärare i strategisk kommunikation vid RMI Berghs, webbjournalistik på Poppius Journalistskola och kursledare hos Sveriges Informationsförening. På OTW ska han även utveckla erbjudandet inom kommunikationsutbildning, vilket är ett nytt grepp från byrån.

– Vi får ofta frågor om att utbilda allt från en företagsledning till hela kommunikations- och marknadsavdelningar. Därför väljer vi nu att slå in vår kunskap i ett utbildningspaket som vi kan anpassa för olika bolag och branscher, säger Anders Rask.

Kurser i storytelling, PR, digital marknadsföring, sociala medier och rörlig bild ligger i planen och redan innan formell start har byrån märkt att intresset är stort.

– Jag har länge sett OTW som branschens mest intressanta företag, säger Benke Carlsson, som börjar 1 april. De har ett erbjudande som ligger helt rätt i tiden, kunniga medarbetare och en imponerande kundportfölj. Så det känns superkul att med dem bidra till att skapa landets bästa kommunikations- och marknadsavdelningar.