OTW har tidigare år sänt Polarpriset från Konserthuset i Stockholm. Den här gången direktsändes galan i stället från Grand Hôtel på prime time i TV4. Ceremonin i Konserthuset sändes direkt på TV4 Play.

– Det blev en logistikfest utan dess like med ett produktionsgäng på 150 personer, men allt klaffade och blev succé. Alla beställare var nöjda och vi hade väldigt bra tittarsiffror, 691 000, säger producent Olle Garp.

De två vinnarna, Evelyn Glennie och Emmylou Harris, blev minst sagt hyllade med unika musiknummer från artister som First Aid Kit, Nina Persson och Jill Johnson. First Aid Kit lyckades i år igen röra en av pristagarna till tårar med låten Emmylou, som skrevs för några år sedan som en hyllning till Emmylou Harris. Att de skulle få framföra den inför henne personligen, var något som First Aid Kit aldrig tidigare vågat drömma om. USA:s president Barack Obama, artisten Bruce Springsteen och Englands premiärminister David Cameron var några andra som skickade hyllningar till pristagarna.

På plats fanns kungafamiljen och gräddan av artistsverige – Lill Lindfors, Petra Marklund och Tomas Ledin för att nämna några.

Förutom den direktsända galan producerade OTW även en musikdokumentär om de två vinnarna som visades i SVT, den finns att se på svtplay.