Unionen Chef lanserar nu nya webbtv-serien Chefsliv, där tittarna får träffa sex kända profiler som avslöjar sina bästa tips i hur det är att vara chef.

Under hösten får svenskarna följa Isabella Löwengrip, Christer Björkman, Frida Boisen, Håkan Ericson, Karin Bodin och Per Svärdson i serien Chefsliv. Bakom webbtv-programmet står Unionen Chef i samarbete med content-byrån OTW.

– Det som slog mig när jag träffade cheferna som medverkar i Chefsliv var att det inte är någon slump att de är några av Sveriges mest framgångsrika chefer. De jag träffade var alla olika men en sak hade de gemensamt; drivet, säger Jonas Leksell, producent OTW.

Programledare för serien är Magnus Hedberg, känd från tv-programmet Lyxfällan, och serien är uppdelad i sex olika teman: unga talanger, digital transformation, att byta jobb, hållbart arbetsliv, ledarskapets utmaningar och trygghet på jobbet.

– Jag vill och hoppas att Chefsliv ska ge värdefulla insikter, skapa igenkänning och inte minst uppmärksamma chefers behov och utmaningar. Att vara chef är inte något man bara är mellan klockan 8 och 17, det är ett sätt att vara och leva, säger Johan Fernstedt, marknadschef Unionen.

Varje avsnitt består utöver intervjuerna också av roliga sketcher och smarta tips.

 

– Vi på Unionen har lyssnat på chefernas vanligaste frågor och märkt att några utmaningar i chefsjobbet återkommer ofta. Vi vill att folk ska känna igen sig och ha nytta av våra konkreta tips i programmet, säger Karin Nordin, ansvarig Unionen Chef.

Förutom att öka kännedomen om Unionen Chef hoppas Johan Fernstedt och att Chefsliv ska fungera som en inspirationskälla för chefer runtom i landet:

– Unionen är ett fackförbund även för chefer. Chefer är också anställda och har rätt till en trygg och utvecklande arbetsmiljö. Vi vill ge chefer trygghet, glädje och utveckling i arbetslivet, säger Johan Fernstedt.

Se avsnitten på Unionens webbplats