Sarah Sjöström är nu världens bästa simmare i alla kategorier. OTW har producerat en personlig film om en av Sveriges största och mest folkkära idrottsstjärnor på uppdrag av Betsson.

– Pressen jag satte på mig själv höll tillbaka mig, berättar Sarah i den öppenhjärtiga filmen med musik av Måns Zelmerlöv.

23-åringen tog makalösa tre guld i VM i Budapest, och efter att ha satt världsrekord på 50 meter fritt är hon nu snabbast genom tiderna på alla sina distanser i långbana – 50 och 100 meter fritt, 50 och 100 meter fjäril – och petar ner Michael Phelps från förstaplatsen i antal individuella världsrekord.

Vägen till framgång har dock inte varit spikrak. I den nysläppta filmen berättar Sarah Sjöström om hur hon varit nära att ge upp flera gånger, om all press hon satte på sig själv och om hur hon hamnade i ett mörker.

– Sarah Sjöström är en fantastisk förebild som i filmen uppmanar till reflektion, sänkta krav på sig själv och en mer lekfull inställning till livet. I det prestationsbaserade samhälle som många unga växer upp i dag är det så oerhört viktigt att en stjärna som Sarah vågar berätta att också hon upplevt motgångar och tvivel på sig själv, säger OTW:s Creative Director Paul Jerndal som regisserat filmerna.

Filmen följer Sjöström på nära håll när hon åker till Gotland för att återfå balans i livet och hitta en mer lekfull väg. Hon berättar om sina inre känslor under motgångar och vi ser henne ligga sömnlös på natten. Måns Zelmerlöv har skrivit soundtracket ”We can be the rulers”.

Se filmen med Sarah Sjöström här

OTW fick i våras uppdraget att jobba med aktiveringen av Betssons nya ambassadör, simstjärnan Sarah Sjöström. Den nya filmen är avslutningen på en serie reklamfilmer och contentfilmer. I den första kampanjen utmanades Sarah Sjöström att ta 17 simmärken på 17 minuter i ett led att öka simkunnigheten i Sverige (se filmen här). Sarahs rekordtid blev 16 minuter och 26 sekunder, vilket gjorde att Betsson skänkte 100 000 kr till Svenska Simförbundets projekt för att utbilda fler simlärare i Sverige.

Se fler filmer och följ Sarah Sjöströms utmaning på: betsson.com/sarah