Nomineringarna för prestigefyllda Publishingpriset är nu klara och OTW firar med två nomineringar – Skolvärlden och Barncancerrapporten.

Publishingpriset är en heltäckande kommunikationstävling som sedan år 1990 delas ut för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Skolvärlden är nominerad som en av åtta tidningar i konkurrens med bland andra Arbetet, Expo och Finansliv.

– Det är stenhård konkurrens, och vi tävlar mot oerhört starka och etablerade tidningssajter, men bara att vi blir nominerade i ett sånt här sällskap är en seger i sig. Det ligger hårt och engagerat arbete av vår redaktion bakom det här, så vi är både glada och stolta, säger Jonas Fond, chefredaktör på Skolvärlden.

Skolvärlden.se har gått som en raket under 2017. Trafikkurvan har gått spikrakt uppåt med innehåll som vänder sig direkt till lärarna – som undervisningstips, forskning och granskningar av traditionella fackliga frågor som arbetsmiljö och lön.

Den andra nomineringen för OTW är Barncancerrapporten som produceras i samarbete med Barncancerfonden. Här berättar man om senaste forskningen och träffar överlevare och deras familjer. Barncancerrapporten ges ut en gång om året och har tidigare fått väldigt stort genomslag i ett hundratals medier, bland annat TT, Ekot, Sveriges Television, Aftonbladet, Göteborgsposten, Sydsvenska Dagbladet med flera.

Den 7 november redovisas vinnarna av Publishingpriset 2018.