Med ”Snålkampen” visade tidningen Motor att man kan köra bil till Medelhavet på en tank. Samtidigt kunde läsarna följa resan genom Europa online på Motormännens webb, Instagram och Facebook – som slog rekord.

Under fyra dagar kunde man följa resan som gick från Malmö i södra Sverige till målet vid Medelhavet. Allt gick att följa online på Motormännens webb, Facebook och Instagram.

– Rekord i antal visningar på vår Facebook-sida, många nya följare och ett stort engagemang med många kommentarer. Det blev resultatet när Motors redaktion rapporterade ”live” från en reportageresa i våra digitala kanaler. Tillsammans arbetade vi med texter, bilder och några små mobilfilmer på vår webb, facebook-sida, twitter och vår blogg. Ett bra resultat där vi kommer ta med oss många positiva erfarenheter och lärdomar framöver. Helt enkelt mycket lyckat, säger Jon Stenbeck, informationschef på Motormännen i en kommentar.

Redaktionen testkörde tre av Sveriges vanligaste bilar, en Volvo V70 D4, en Volkswagen Passat Sportscombi 2,0 TDI och en Peugeot 508 SW 2,0 BlueHDI för att se hur snåla bilarna verkligen är. ”Snålkampens” snålaste bil, en Peugeot 508 kom till Menton, i södra Frankrike. Efter att ha kört på en tank från Malmö till Venzano vid Medelhavet, fanns det diesel kvar i tanken. Den kom totalt 173 mil. Förbrukningen smått sensationell: 4,18 l/100 km.

– Bilarna blir snålare och snålare, och med en miljösmart körstil kan man sänka förbrukningen och utsläppen rejält. Vi vill testa hur snålt man kan köra, för enligt vad vi kan se är en ny bil i dag mer miljösmart än flyget, så länge man åker fler än en person i bilen, säger Motors chefredaktör Michael Jonsson.

Läs mer på motormannen.se