Tidningen Motor, som produceras av OTW för Motormännen, kan nu titulera sig Sveriges största motortidning. I årets TS-mätning gick den för första gången om värsta konkurrenten Vi Bilägare och toppar därmed listan bland Sveriges motortidningar.

motor uppslagMotor har en upplaga på 117 000 exemplar och utkommer med tio nummer per år. Tidningen har också blivit nominerad inte mindre än sju gånger i olika tävlingar de senaste åren, och fick 2010 Guldbladet för årets bästa medlemstidning.

I dag är tidningen Motormännens viktigaste kommunikationskanal till sina medlemmar.

– Självklart är vi mycket nöjda med att Motor är Sveriges största motortidning, säger Maria Spetz, vd för Motormännen. Våra medlemmar är oerhört nöjda och intresserade läsare av tidningen. Den är en viktig medlemsförmån och anledning till att man stannar kvar som medlem i Motormännen.

Innehållet i Motor får även stor uppmärksamhet i andra medier – och det har varit en strategi från tidningens håll, att i varje nummer ha någon nyhet eller granskning som ska synas i andra medier.

– När vi nyligen kartlade Sveriges farligaste övergångsställen blev Motormännen citerade i över 200 andra medier, berättar Michael Jonsson, Motors chefredaktör. Det blev rejäla reportage i SVT Rapport, TV4 Nyheterna, i de stora morgontidningarna samt mängder med lokaltidningar.

Från och med nästa nummer kommer tidningen att få nytt tjockare papper, limmad rygg och även ny form.