En omtyckt profil är tillbaka i rutan i en ny programserie. ”Tina i fjällen” har i snitt lockat 669 000 tittare – trots hård konkurrens från SVT:s Historieätarna.

OTW har tidigare producerat tre kortsäsonger av ”Tina på besök”, ett program där Tina Nordström reser utomlands eller någonstans i Sverige för att möta en känd svensk i deras privata miljö för att laga mat och umgås.

I ”Tina i fjällen” är konceptet detsamma – fast tvärtom. Kändisar som programledaren Hasse Aro, operasångerskan Malena Ernman och längdskidåkarparet Emil Jönsson och Anna Haag har besökt Tina i hennes fjällstuga i Vemdalen.

– Jag är imponerad av Tina som öppnar sin privata sfär så mycket som hon gjort för produktionen. Det är verkligen inte alla TV-profiler som vågar vara privata på riktigt. Tina har ju verkligen släppt in oss hemma hos sig och stått osminkad i långkalsonger på bästa sändningstid. Bjussigt är bara förnamnet, säger redaktören David Bexelius.

Gästerna – och tittarna – har fått ta del av det bästa Härjedalsfjällen har att erbjuda.

– För mig som Östersundare och jämtlänning är det extra roligt att få visa upp svenska fjällvärlden när den är som bäst. Sen är det ju kul att Tina och OTW fått visa ett personligt program med kända Härjedalsprofiler. Att vi dessutom satte hela inspelningen på under två veckor är ju bara hatten av till den lilla men starka produktionen, säger David Bexelius.