När nomineringarna till Årets Byrå Sverige 2018 tillkännagavs innan jul stod klart att OTW är en av sju nominerade i tungviktarklassen ”Kommunikationsbyråer över 100 mkr”, bredvid byrånamn som DDB, Åkestam Holst och Forsman & Bodenfors.

– Vi är stolta över att bli nominerade i tävlingens mest prestigefyllda kategori, här möts tungviktarna, säger Anders Rask, vd för OTW.

Årets Byrå startades år 2000 av analys- och konsultföretaget Regi, och är idag den största branschstudien inom kommunikationsområdet där man utvärderar samarbeten mellan byråer och deras kunder.
För 2018 års upplaga har 154 kommunikationsbyråer i 15 kategorier utvärderats av sina kunder. 90 av dem är nominerade.
– Ett stort grattis till alla nominerade byråer! Deras kunder har sagt sitt och bevisligen är de nöjda med samarbetet och byrårelationen, säger Pia Grahn, vd för Regi i ett pressmeddelande.


Premierar goda relationer
Utvärderingen görs av byråernas största kunder och rankingen omfattar 15 kriterier, från kreativitet och strategisk kompetens till digital förmåga, proaktivitet och engagemang.
– Att bygga goda, långsiktiga relationer mellan uppdragsgivare och byrå är ett viktigt och långsiktigt arbete som kräver mycket av båda parter. Samtidigt händer det mycket i Sverige och internationellt som påverkar både byråer och kommunikationsköpare allt mer. Den digitala transformationen är ett tydligt exempel på detta – det har vi också tittat närmare på, säger Pia Grahn, vd för Regi.
– Generellt sett har OTW väldigt långa och nära samarbeten med sina kunder. Vi lär verkligen känna varandra och det skapar trygghet i relationen. Och med det ökar modet och kreativiteten i våra projekt, säger OTW:s vd Anders Rask.

OTW har vid flera tillfällen tidigare varit nominerade i Årets Byrå, men då i kategorin ”Contentbyråer”.
– Att vi nu nomineras i kategorin kommunikationsbyråer över 100 mkr är ett kvitto på att vår inriktning med ökat fokus på strategi och performance ger resultat, säger Anders Rask.

Vinnarna koras vid en galamiddag den 21 februari på Münchenbryggeriet i Stockholm. Galan föregås av ett inspirationsseminarium med tidningen Resumé som samarbetspartner.