Överraska din publik!

Så skapar du en kreativ kommunikation

Det är inte mer bloggposter, webinars, infografik och livesändningar på Facebook du behöver. Utan en kommunikation som sticker ut, går genom bruset och som särskiljer sig. Storys din publik minns, och vill se mer av.

Mängden innehåll som idag publiceras sätter höga krav på alla som nå ut med sina budskap och berättelser. Innovation och kreativitet är två viktiga nycklar för att undvika ”the content chock”, risken att ditt innehåll försvinner i mängden.

Den här kursen utmanar era kreativa sidor. Vi diskuterar och testar vad som kan göra era idéer och ert innehåll mer relevant, spännande och kul.

Under kursen lär ni er

  • Att skapa ett kreativt klimat. Vikten av att ”gilla problemen” och utgå från din publiks upplevelser. Olika sätt som kan stötta och snabba på ert arbete med att ta fram nya tankar, vinklar och idéer.
  • Kreativa metoder. Verktyg för att sätta igång tankar och processer. Konsten att känna igen en bra idé – och att tidigt välja bort det som inte fungerar. Vikten att arbeta med överraskning, humor och känslor.
  • Ta hand om idén. Att ta det kreativa arbetet vidare ut i produktion genom att testa och införa nya typer av möten och arbetssätt. Använda en gemensam kreativ brief.

Målgrupp

Marknads- och kommunikationsavdelningar och projektgrupper som vill ha inspiration och verktyg för att tänka nytt. Kursen passar även bra inför lanseringar, kampanjer och varumärkesarbeten.

Metod

Kursen består av både teori och praktik. Vi tar tillsammans fram mätbara mål för utbildningen och arbetar med material från er verksamhet. Innehåll och övningar anpassas efter era mål och deltagarnas behov och kompetens. Efter kursen stämmer vi av om målen uppnåddes och OTW ger rekommendationer i form av en handlingsplan: ”Mer kreativ kommunikation: nästa steg”.

Kursledare

David Bexelius är utvecklingschef för rörlig bild på OTW. Han har varit programledare på SVT, utvecklat program för bolag som Snowman, Fremantle, ITV. Han har varit producent och redaktör för Halv 8 hos mig, Tina i fjällen, Tina på besök, Draknästet, Stoppa tjuven, Var fan är mitt band, Söndagsparty med Filip & Fredrik och Fotbollsgalan.

Läs en intervju med David Bexelius »

Ja, jag är intresserad!

Låter utbildningen intressant? Vad roligt!
Då är nästa steg att kontakta Benke Carlsson för att se hur denna utbildning kan anpassas efter just era behov.

RING 070-399 88 38 SKICKA E-POST