Social video

Publicera rörligt innehåll som engagerar och delas

För att lyckas med rörlig bild i din digitala kommunikation behöver du förstå mediets förutsättningar, de många nya distributionsvägarna och vad din publik gillar och inte gillar.

Det har aldrig varit enklare att publicera videos. Men för att ett du ska nå igenom i mängden av innehåll behöver du ofta tänka nytt och annorlunda.
Den här kursen lär ut knepen som gör att du kommer igång och kan direkt kan stärka din satsning. Vilka idéer fungerar för er? Vilken teknik behöver du? Vilka sociala plattformar ska ni använda?

Under kursen lär ni er:

  • Ta fram en idé, en storyboard och ett manus
  • Vilka olika typer av format som fungerar var
  • Välja rätt teknisk nivå och utrustning
  • Grunderna för en lyckad inspelning; miljö, ljus och ljud
  • Göra en mindre produktion för spridning i era digitala kanaler
  • Verktyg för post-produktion och distribution
  • Att sätta KPI:er och mäta din satsning

Omfattning

Denna kurs kan genomföras i tre olika nivåer. Nivå ett handlar om att förstå och testa media, distribution och teknik. Nivå två ta fram en produktion för publicering. Nivå tre tar ett helhetsgrepp och arbetar med hur ett format eller ett koncept kan stärka ert varumärke.

Målgrupp

Kommunikationsavdelningar, redaktioner och arbetsgrupper som på ett snabbt och effektivt sätt vill publicera rörligt material via sociala plattformar som Facebook, Snapchat och Instagram. Den passar även er som vill bli riktigt bra beställare av rörligt material.

Metod

Kursen består av både teori och praktik. Vi tar tillsammans fram mätbara mål för utbildningen och arbetar med material från er verksamhet. Innehåll och övningar anpassas efter deltagarnas behov och kompetens. Efter kursen stämmer vi av om målen uppnåddes och OTW ger rekommendationer i form av en handlingsplan: ”Rörlig bild: nästa steg”.

Kursledare

Niklas Wallenberg är affärsutvecklare för rörlig bild på OTW. Han arbetar med uppdrag för globala varumärken och svenska företag och hjälper dem ta fram strategier inom och produktion av rörlig bild. Niklas är i grunden journalist och började sin tv-bana som producent och innehållschef på MTV. De senaste åren har han jobbat med strategi, utveckling och produktion av webb-tv och film hos World Television, Creo Media Group och Chimney.

Ja, jag är intresserad!

Låter utbildningen intressant? Vad roligt!
Då är nästa steg att kontakta Benke Carlsson för att se hur denna utbildning kan anpassas efter just era behov.

RING 070-399 88 38 SKICKA E-POST