För Skolvärlden har det efter sex år blivit dags för en ny form. OTW kan nu stolt presentera en helt ny design på Skolvärldens magasin och i dess samtliga digitala kanaler.

Sedan 2008 har OTW producerat Skolvärlden åt Lärarnas Riksförbund, en tidning som nu går ut till 109.000 läsare. Tidningen har alltid varit populär, men efter en viss nedåtgående trend, framför allt hos yngre läsare fick OTW i uppdrag att göra tidningen vassare och rappare, mer värdefull för lärarna, ge en tydligare medlemsnytta och såklart vara snygg och modern.

Nytt omslag för Skolvärlden
Nytt omslag för Skolvärlden

Resultatet blev en total redesign av magasinet plus en uppdatering av den digitala plattformen skolvarlden.se. Magasinet har fått limmad rygg och fler sidor. Layouten är modern och tidningen följer en strukturerad uppbyggnad av fem avdelningar med allt från aktuella nyheter där en panel med lärare svarar på frågor, reportage i klassrum och även mer grävande och avslöjande material.

Bakom den nya formen står Fredrik Öhlander tillsammans med Lars Eriksson som ritat första numret. Jonas Fond är chefredaktör och Michael Jonsson är affärsansvarig och har också jobbat på innehåll och form.

Idag, torsdagen den 17e mars, når magasinet sina över 100.000 läsare och samtidigt byter också skolvarlden.se, nyhetsbrevet, Facebook-sidan och Twitterkontot utseende.