Anna Brolin och Soran Ismail programledde den OTW-producerade Fotbollsgalan 2014. Sveriges bästa fotbollsspelare hyllades– och de tragiskt bortgångna Klas Ingesson och Pontus Segerström hedrades.

Det var en veteran och en rookie som lotsade oss genom Fotbollsgalan 2014. Anna Brolin gjorde sin fjärde gala, med Soran Ismail som sidekick.

Amanda Jenssen, Ace Wilder och Martin Stenmarck uppträdde i en stjärnspäckad direktsändning från Ericsson Globe.

Underhållning och fest samsades med starka känslor. Nyligen gick gamle VM 94-hjälten Klas Ingesson bort efter flera års kamp mot cancer. Han hedrades liksom Brommapojkarnas tragiskt bortgångne lagkapten Pontus Segerström.

Guldbollen och Diamantbollen hör som alltid till de absoluta höjdpunkterna.  Zlatan Ibrahimovic och Lotta Schelin belönades återigen med priset för bästa herr,- respektive damspelare. För Zlatans del innebar det en nionde Guldboll.

OTW:s redaktör Olle Garp hade en nyckelroll i produktionen. Olle ansvarade både för manus, upplägg och regi av programledarparet.

– Vi hade uppstartsmöte i början av september. Totalt är vi sex personer på redaktionen som börjat jobba med det här i olika omgångar.

Vilken status har OTW när det gäller direktsändningar?
– I år har vi gjort Aftonbladets partiledardebatt och Polarpriset. Samtidigt som vi jobbar med Fotbollsgalan drar arbetet med Idrottsgalan och Guldbaggegalan i gång. Säger väl allt.