Du kan enkelt lyfta din tjänstepension med flera tusen kronor i månaden. Det är budskapet i en redaktionell kampanj som PTK gör tillsammans med OTW.

I mars kom en ny tidning med ett helt nytt grepp för att locka läsarna att se över sin tjänstepension. Samtidigt lanserades en kampanjsajt, www.dintjanstepension.se. Den breddar målgruppen ytterligare.


– Vi vill sprida kunskapen om det fantastiska med kollektivavtal till så många som möjligt, säger Eva Kågström, projektledare på PTK. Och tala om hur många tusenlappar tjänstepensionen är värd.

– Fortfarande finns det de som inte vet att de har kollektivavtal och kanske oroar sig i onödan. Det vill vi råda bot på. Därför gör vi denna uppskattade tidningsbilaga tillsammans med OTW för tredje året i rad.

Tidningen och webbplatsen visar hur man enkelt höjer sin tjänstepension med flera tusen kronor i månaden, enligt ett exempel ända upp till 11 000 kronor i månaden. Allt är illustrerat på ett lättsamt sätt med gamla svartvita humoristiska bilder.

– Många är inte medvetna om hur mycket pengar det egentligen handlar om. Vi hoppas att tidningen och kampanjsajten kan bidra till att allt fler tar tag i sin tjänstepension och på så sätt får ett rikare liv som pensionär, säger OTW:s projektledare Michael Jonsson.

Tidningen Din Tjänstepension distribuerades som bilaga i tolv fackförbundstidningar, med en sammanlagd upplaga på 800 000 ex.