Ju kortare desto bättre. Eller? Skolvärlden bestämde sig för att våga vara lång när ett nytt webb-tv-koncept skulle tas fram. Första inslaget slog tittarrekord många gånger om.

Att avliva missuppfattningar om betygssystemet eller reda ut vad man får och inte får göra som lärare i ett klassrum där en elev kastar stolar är näst intill omöjligt på ett par, tre minuter. Och som lärare vill man veta allt.

– Vi tänkte poddradio och att våra tittare faktiskt suktar efter tips och kunskap på djupet och bestämde oss för att våga testa att vara riktigt långa. I varje inslag utgår vi från ett angeläget ämne, som de flesta lärare brottas med i sin vardag, och sätter oss ned med en expert – som får tala till punkt. Första inslaget blev 16 minuter långt och handlar om tre vanliga missuppfattningar i betygssystemet. Det är torrt och det är sakligt. Hittills har nästan 21 000 tittat på det, det har delats och kommenterats i sociala medier och det har skrivits debattartiklar med koppling till det. Så det känns som att vi är något på spåren, säger Anna-Lena Hernvall, chefredaktör.

Skolvärlden är ett koncept som OTW producerar för Lärarnas Riksförbund. Här är ett av de längre inslagen: