ATG och OTW presenterar Mitt liv som Jockey, en webb-tv-serie där vi får följa Musse Hasselvall som under tio program ska brytas ner, byggas upp och omprogrammeras från kampsportare till galoppryttare.

Musse HasselvallMusse Hasselvall, som vi känner som programledare, regissör och kampsportsprofil skall nu äntligen följa sin dröm, sitt nyfunna kall och bli en jockey.

När Musse vann hästhoppningstävlingen Stjärnornas hoppning i Globen 2010 blev han förälskad i hästsport. Han beslöt sig för att ta amatörryttarlicens för att kunna tävla i galopp, en sport han hört skulle vara både farligare och tuffare än den kampsport han utövade. En uppgift som visade sig svårare än Musse hade tänkt sig.

– Första gången jag red upp gick det åt helvete rent ut sagt, fastän jag var övertygad om att jag skulle fixa det, säger Musse. Trots att jag inte tränat så mycket tyckte jag inte att det fanns någon anledning att inte lyckas. Jag kände mig stabil men det visade sig att jag var allt annat än stabil.

Nu ger sig Musse på utmaningen igen, men den här gången har han tagit en av världens bästa jockeys, PA Gråberg, som sin coach och är bestämd på att klara sitt högt uppsatta mål: att bli en jockey.

–Det känns så otroligt att höra ljudet av hästar i galopp. Att känna djuret bredvid mot sitt eget ben – det är fantastiskt. Verkligt och overkligt på samma gång. Man sitter på en häst i 65 km i timmen, det är omöjligt att inte älska den grejen, säger Musse.

Mitt liv som Jockey produceras av OTW för ATG och kommer att visas i 10 avsnitt med premiär på Expressen TV fredagen den 3 maj, och sen ett nytt avsnitt varje fredag.
Programmet kommer också att visas i Lunchgaloppen på TV4 Sport på söndagar och startar med ett dubbelavsnitt där den 12 maj.

– Som lillasyster till travet får galoppen ofta stå i skuggan, men med den här jättesatsningen galopperar sporten fram på egna, starka, fräscha och kaxiga ben, säger Pär Carlsson, exekutiv producent ATG.

– Musse är en fantastisk person och en underbar idrottsutövare samtidigt som Galoppsporten är tuff och krävande. Ingredienserna är rätt för att skapa unika program som kommer att locka nya intresserade till galoppen, säger Bo Thorp, chef för webb-tv på OTW.