Den 25 juni börjar sommaren på riktigt. Då stiger Ernst Kirchsteiger in i rutan igen i årets upplaga av Sommar med Ernst. I år är det ett klassiskt torp som ska fixas till, beläget i natursköna omgivningar i Björskogsnäs utanför Grythyttan.

Det är inte bara själva torpet som ska renoveras, utan Ernst kommer även att fixa till gårdens andra byggnader, som t.ex. en lada och en spektakulär stenruin nära vattnet. Nytt för i år är också att det kommer att byggas något helt nytt. Till sin hjälp har Ernst två nya snickare, Magnus Liljeqvist och Johan Lagerberg.

OTW har producerat Sommar med Ernst sedan 2008, och håller i skrivande stund på med att klippa sommarens stundande program.

– Man tänker varje år att Ernst inte ska kunna överträffa sig själv, men han gör det varje år och denna sommar är inget undantag. Årets sommarprojekt tycker jag innehåller allt – tillgänglighet, nyskapande, sommarromantik och fantasteri. En härlig blandning som man inte får missa, säger Sara Newihl, som är producent.

Dessutom kan vi se fram emot en massa nya bevingade ord från Sveriges mysigaste man. Så här säger Ernst själv om de kommande programmen:

– Jag har dansat många somrar med OTW nu och i år händer det på Björskogsnäs där känslan är svensk folkviseton, ett stycke Sverige som påminner oss om vilket vackert land vi lever i. Jag känner mig fri och glad och tv-programmen blir därefter. Att vara fri – är det inte det vi alla längtar efter på sommaren?

Sommar med Ernst har premiär torsdagen den 25 juni i TV 4 klockan 20.00.

Ernst med kaffekopp
Ernst myser till det igen!