För sjunde året i rad firar Ernst Kirchsteiger in julen med oss i tv-rutan. Det bjuds som vanligt på julpynt, pyssel och matlagning men också ett besök till traktens julmarknad.

Årets julprogram spelas in på Stadra Gård som ligger vid sjön Greckens, mellan Nora och Grythyttan. Stadra gård är Magnus Wetterholms familjegård och sedan 2007 spelas det  också teater i den gamla ladugården på somrarna. Det var många år sedan familjen firade jul på gården, nu har Magnus lagt saken i Ernsts pyssliga händer. Ernst ska nu förbereda gården inför det stundande julfirandet.

Till framsidan görs blomsterarrangemang och kransar. Gårdens fönster dekoreras med julstjärnor av halm och handstöpta stearinljus. Avslutningsvis bjuder Ernst sina vänner på ett mysigt julmingel där det serveras vit glögg och tillbehör som portvinsmarinerad cheddarost.

När första avsnittet sändes tittade 35 procent av alla tv-tittare på Jul med Ernst. Totalt såg 1,1 miljoner tittare första avsnittet.

– Det känns fantastiskt roligt att vi får så bra tittarsiffror gång på gång. Speciellt roligt är det när allt annat tv-tittande går ner och våra program med Ernst fortsätter att öka, säger Christoffer Falk, projektledare för programmet.

Första avsnittet hade premiär 4 december, programmet sänds i tre delar.