Går du igång på ord som konverteringsoptimering och webbanalys? Råkar du dessutom vara en fena på mätning och Google Analytics? Då är det dig vi vill träffa!

OTW söker en duktig och finurlig expert på analys och mätning som vill fortsätta att utvecklas i vår strategi- och analysgrupp i Stockholm. Du ska tycka det är roligt att grotta i siffror och att se samband och utvecklingsmöjligheter för vårt content. Du kan även presentera dina insikter på ett snyggt sätt.

I rollen arbetar du både självständigt och i tätt samarbete med kollegor som exempelvis redaktörer, strateger och analytiker samt med OTWs kunder. I ditt jobb kommer du också att delta i besök och workshops hos kund och ha direkt kommunikation med kunders online-avdelningar. Du kommer att arbeta med att samla in, bearbeta och analysera data genom Google Analytics och Facebook Insights. I tjänsten uppmuntras att hålla sig i framkant inom området och att prova nya system och verktyg.

Om dig

  • Du har förmågan att utifrån data och system analysera, granska, följa upp och rapportera resultat av aktiviteter och content
  • Du har stor erfarenhet från Google Analytics och andra analyssystem som Facebook Insights
  • Du håller koll på vad som händer inom området, och provar gärna nya system och verktyg
  • Du är bra på att förklara vad du gör och varför i både tal och skrift
  • Du har analyserat både egengenererad trafik och uppföljning av inköpt digital annonsering.
  • Du har förståelse för on-site SEO och dess begrepp.

Om oss

OTW är Nordens ledande contentbyrå. Vår ambition är alltid att skapa de mest attraktiva och effektiva produktionerna åt våra uppdragsgivare och därför har vi så klart högt ställda krav på våra medarbetare. Kreativitet och affärsmannaskap premieras hos oss. Rörligt, digitalt, print – oavsett kanal eller format vill vi överträffa våra kunders förväntan. Vi har roligt när vi jobbar och drivs av att skapa det oväntade!

Om tjänsten

Bifoga CV, arbetsprover eller annat som du är stolt över.

Ansökningsperioden är öppen fram till den 13 augusti. Skicka in ditt cv och personliga brev så snart som möjligt till nyttjobb@otw.se med ämnesraden ”Webbanalytiker”. Frågor om tjänsten besvaras av jessica.arhammar@otw.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning baserad i Stockholm.