OTW har kammat hem flest priser i de fem senaste upplagorna av Swedish Content Awards. Vad är hemligheten?

– Hemligheten är egentligen inte alls någon hemlighet, utan först och främst att OTW gör fantastiska projekt tillsammans med våra kunder. Vi försöker alltid att skruva till det och ge det lilla extra som gör skillnaden mellan att ett projekt är ”lyckat” och ”över förväntan”. Det märks nog även i bidragsbeskrivningen.

– Men det är klart att beskrivningen av ett projekt är avgörande, när man ska tävla. Det viktigaste är att göra det så tydligt som möjligt för juryn. Vi tittar tidigt på varje enskilt projekt tillsammans med teamet som jobbat med det, och bestämmer vad vinkeln är. Vad är det som gör det här projektet så speciellt? Hur kan det mäta sig mot och överträffa alla andra smarta bidrag som kommer att skickas in från konkurrenterna? Sedan skriver de personer som vet mest om projektet grunden. I branschklasserna lägger vi stor vikt vid att presentera resultatet och effekten. I hantverk vill vi förmedla hur mycket tanke vi lägger ner i varenda del av produktionen.

Någon av era tidigare vinnare som sticker ut för dig?

– Jag har många favoriter! Jag gillar verkligen contentprojekt som gör skillnad, så två av mina favoriter är Steg för livet (guld 2017) och Stöldskyddsföreningens Stoppa Tjuven (silver 2018). Sen gillar jag Volvo Cars Job Swap (nominerad 2019), men den vann inte, konstigt nog!

Varför tycker du att det är viktigt att vara med och tävla?

– För våra kunder så är ett projekt som vunnit eller nominerats i en branschtävling ett kvitto på att vi gör rätt och står oss bra mot deras konkurrenter. Våra kunder blir stolta när vi vill tävla med deras content, och ännu mer stolta när vi vinner tillsammans. Samma sak med medarbetarna, det är ju fantastiskt att få visa upp det man har jobbat med i ofta flera månader, och få erkännande för det!

Vad ser du mest fram emot i årets tävling?

– Jag ser fram emot den som något som kan lyfta humöret hos medarbetare, kunder och branschen. 2020 är ett år då det är viktigare än någonsin att göra roliga saker och att låta livet gå vidare.

Vad tror du om era chanser?

– Vi är alltid ödmjuka inför konkurrensen, det finns mycket bra content där ute, men vi har flera bidrag som jag tror mycket på. På OTW talar vi mycket om värdet av att sätta upp mål i början av ett projekt, och sedan se till att vi når och helst överträffar dem, och påvisad effekt är alltid något som har framgång i tävlingar och för nöjda kunder. Så det ska nog gå bra!

Texten är tidigare publicerad på Swedishcontentawards.se